band3

 

Hieronder een woordje over onze leveranciers en hun producten:

De appelfabriek (Neerijse, Huldenberg, Vlaams Brabant)

Op dit bedrijf in het Vlaamse Dijleland begon ons verhaal in 2009. De appelfabriek produceert al ongeveer 20 jaar biologische appels. Of wat had je gedacht? Jonagold, Jonagored, Topaz, Elstar, Santana, maar ook verschillende soorten reinetten vinden we bij Michel en Hélène. En dat is nog niet alles. Ze hebben ook een onvergetelijk appelsap.

Victor Henry (Ulbeek, Wellen, Limburg)

In het hart van Limburg ligt een klein biologisch fruitbedrijfje, uniek in zijn soort. Victor combineert biologische fruitteelt met het houden van biologische vlees- en legkippen. Dit bedrijf voorziet ons van lekkere peren, zoals de Conférence en de sublieme Durondeau.

Den Boogerd (Zelem, Halen, Limburg)

Op de grens tussen Limburg en Vlaams-Brabant ligt een bedrijfje dat helemaal toegespitst is op de teelt van hoogstamfruit. Lang vergeten appel-, peren-, pruimen- en kersensoorten hangen hier in de boomkruinen. Het is gewoon te veel om op te noemen. Maar pareltjes zoals de sterappel, Seigneur d’Esperen-peren, Mirabellen, Reine Claudes zijn de trots van Jan en Nia. Wil je eens wat anders? Proef dan zeker hun walnotenolie.

Von Herzen Biobauern (Steiermark, Oostenrijk)

Als het appel- en perenseizoen in België op zijn einde loopt, doen we graag beroep op buitenlandse telers, maar niet om het even welke. Deze bioboeren uit de Steiermark hebben zich gegroepeerd om hun kwalitatief hoogstaand fruit zelf te vermarkten. Zij zorgen ervoor dat we lange tijd over de gegeerde Topaz-appels kunnen beschikken. En bovendien telen ze rassen die hier niet zo makkelijk biologisch te telen zijn, zoals allerlei varianten van Golden. Dankzij hen kunnen we ook in het voorjaar tot de vroege zomer een rijk smakenpallet aan onze klanten aanbieden.

Frutas Oscar Morell (Cheste, nabij Valencia, Spanje)

In het Zuiden van Europa teelt de familie Morell al 30 jaar sinaasappels, druiven en amandelen. Toevallig kwamen we met hen in contact, maar we willen ze niet meer kwijt. Jonas, de jong boer, die samen met zijn zus het bedrijf van zijn ouders overneemt, levert ons jaarlijks zeer lekker fruit. Witte en blauwe druiven in september en later op het jaar verschillende appelsienenrassen. Die laatste zorgen ervoor dat wij hier de donkere en koude wintermaanden doorkomen.

De natlandhoeve (Zepperen, Sint-Truiden, Limburg)

Kort bij ons doet Jos op een bijzondere manier aan biologische veeteelt. Zijn Limousin-koeien zetten gras uit natuurgebieden om in waardevol vlees. Dit vlees wordt allemaal zelf vermarkt. Maar vlees verkopen doen wij niet, wel het fruit dat in de hoogstamboomgaarden van De natlandhoeve groeit. In de zomer zijn dit vele kilo’s kersen en later op het jaar verschillende appel- en perensoorten. Jos doet ook aan akkerbouw. Samen met enkele andere akkerboeren laat hij zijn graan malen tot biomeel onder de noemer ‘kortweg natuur’. Ook hiervoor kan je bij ons terecht.

De nieuwe winning (Sint-Lambrechts-Herk, Hasselt, Limburg)

Koen bezorgt ons elk jaar opnieuw lekkere aardappels uit de goede Haspengouwse zandleemgrond. Hij heeft verschillende soorten, zowel bloemige als vastkokende aardappels.

Aardevol CVBA (Mal, Tongeren, Limburg)

In een uithoek van ons land, tegen de grens met Nederland, vinden we ‘Aardevol’ terug. Bert en Geertje zijn hier een pioniers in de teelt en handel van biologische groenten. Wij vinden hun 2 soorten rabarber heel interessant en lekker, wanneer de appels beginnen te minderen. In het najaar genieten we van hun peren, aardperen welteverstaan.

Samenland (Melveren, Sint-Truiden, Limburg)

Wat er op samenland allemaal groeit kan niet opgesomd worden op deze pagina. Het gaat hier dan ook om honderden verschillende soorten planten: groenten, fruit, kruiden,... Taco Blom zet de principes van permacultuur om in de praktijk. Bij hem halen we in de zomer de lekkerste bessen: rode bes, stekelbes, cassis, framboos, Japanse wijnbes en dat is nog niet alles.

De muggenberg (Mal, Tongeren, Limburg)

Niet zo ver van bij ons is een klein biologisch bedrijfje dat gespecialiseerd is in aardbeien en kleinfruit. Annemiek teelt voor ons jaarlijks verschillende soorten aardbeien. Om je vingers bij af te likken.

Bio van bij ons (België)

Bio van bij ons is een merk, opgericht door een aantal bioboeren. Door samen te werken vormen ze een regionaal netwerk met een breed assortiment aan kwalitatieve producten. De kernwoorden zijn biologisch, regionaal (Belgisch) en van bij de boer. Wij laten onze klanten genieten van hun biologische confituren en siropen met fair trade rietsuiker.

La ferme de Manu & Maia (Saint-André-Lachamp, Ardèche, Frankrijk)

Manu en Maia zijn een Vlaams koppel dat zich in 2002 in het zuiden van Frankrijk gevestigd heeft en een kastanjebos uitbaat in de Ardèche. Van de handgeraapte kastanjes maken ze prachtige producten zoals kastanjecrème, -puree en -meel. Kom ze in het najaar ontdekken.

Mart van de Wall

In het Zuiden van Limburg stook Mart van de Wall al meer dan 30 jaar stroop. Kwaliteit van de bovenste plank en dat in een zeer leuke verpakking. Vooral de potten van 2,25 kg zijn prachtig. Praktisch voor grote gezinnen of een leuk geschenkidee!

 

 

FaLang translation system by Faboba